Filippiiniläinen
lounas Kampissa

Lounas viikolle 17 – Kamppi

Ma-La 8.4 – 13.4
Lounas tarjoillaan 11-15 Kampin Korttelissa.

VEGETABLE TALBOS

Kiinankaalta, paksoita, sokeriherneitä, seesami-soijakastiketta, ©Jalotofua, riisinuudelia
12,90€

P.F.C. – POBRE FRIED CHICKEN

Uppopaistettua kanaa, soija- karamelli -kastiketta, pikkelöityjä kasviksia, riisiä/salaattia/riisinuudelia
12,90€

BEEF BICOL EXPRESS

24h haudutettua Charolais-häränrintaa, kauden kasviksia, munakoisosalsaa, säilöttyä chiliä, chili- valkosipuli- kookoskastiketta, riisiä/salaattia/riisinuudelia
13,90€

CHARSIU NI TIMPA

Paahdettua savustettua porsasta, charsiu- kastiketta, paahdettuja kasviksia, pikkelöityjä kasviksia, riisiä/salaattia/riisinuudelia
13,90€

SALMON SINIGANG

Paistettua lohta, retiisiä, kirsikkatomaattia, punasipuli- valkoretikka salaattia, paahdettuja vihanneksia, tamarind- lientä, riisiä/salaattia/riisinuudelia
14,90€

Aito filippiiniläinen lounas Kampissa?

Kuulemme usein kysymyksen: Mitä on filippiiniläinen ruoka?

Yksi tavoista, jolla ymmärrämme filippiiniläistä keittiötä on nähdä se seurauksena useista eri valloittajista: ensin Malesian sulttaanit ja orjakauppiaat toivat etelästä curreja ja raaka-aineita; kiinalaisten kauppiaiden ja piraattien mukana tulivat nuudelit, leivonnaiset ja dumplingit; jostain ihmeestä paikalle ilmestyivät espanjalaiset ja meksikolaiset siirtomaavalloittajat muutamaksi sadaksi vuodeksi mukanaan omat mausteet ja keittotaidot; ja lopuksi, hieman bileistä myöhässä, tulivat amerikkalaiset ja lahjoittivat meille hotdogit ja säilykelihan.

Maailman ensimmäinen fuusiokeittiö

Filippiiniläistä ruokaa voi uskottavasti kuvailla maailman ensimmäiseksi fuusioruoaksi – juuri se tekee siitä niin ainutlaatuisen ja kiinnostavan. Missään muualla et löydä ruokia, joissa yhdistyvät Kaakkois-Aasian tuotteet, kiinalaiset raaka-aineet sekä espanjalaiset nimikkeet.

Hyvä esimerkki on vaikkapa vaatimaton adobo, Filippiinien kansallisruoka. Adobe on täynnä luonnetta ja makua. Siinä yhdistyvät kookosviinietikka, soijakastike, valkosipuli, mustapippuri ja joukko muita raaka-aineita ja vivahteita. Nimi adobo tarkoittaa yksinkertaisesti 'marinadia'. Adobe on aidosti filippiiniläinen ruoka.

Me rakastamme jakamista

Meidän keittiömme heijastelee monisyistä historiaamme idän ja lännen välissä, mutta varsinainen salainen raaka-aine on filippiiniläiselle kulttuurille ominainen jakamisen halu. Jos koskaan käyt Filippiineillä, joudut keskelle toinen toistaan herkullisempien katukeittiöiden taistelua huomiostasi, kunnes et voi maistaa enää palaakaan!

Erilainen lounas Kampin Keskuksessa

Haluamme jakaa kanssasi filippiiniläisen ruokailukokemuksen. Tervetuloa Kampin Kortteliin herkulliselle lounaalle maistelemaan jotain uutta. Mukaan tarvitset vain loputtoman ruokahalun!

Tilaa lounaslista sähköpostiisi maanantaisin