Filippiiniläinen
lounas Kampissa

Haluatko herkutella kotona tai konttorilla? Pobre on nyt Woltissa.

VKO 21 Ma – Su / 18.05 – 24.05 (TAKE-AWAY and WOLT only)
Lounas tarjoillaan 11-15 Kampin Korttelissa.
Olemme myös Woltissa.

Haudutettua maissia, paistettua tofua kanto-kastikkeessa, purjoa, ruohosipulia ja kiinankaalia 12,90€

Pannulla paistettua norjalaista lohta, kiinankaalia, punakaalia, porkkanaa ja maustettua etikkakookoskastiketta 14,90€

Rapeaa kananrintaa, karamellisoijakastiketta, punakaalia, porkkanaa ja chilimarinoitua kurkkua 13,90€

Rapeaa suomalaista possunniskaa, karamellisoijakastiketta, punakaalia, porkkanaa ja kiinankaalia 13,90€

Pitkään haudutettua Pesolan tilan härkää, punakaalia, porkkanaa, kiinankaalia ja inkiväärivalkosipulisoijakastiketta 13,90€

Aito filippiiniläinen lounas Kampissa?

Kuulemme usein kysymyksen: Mitä on filippiiniläinen ruoka?

Yksi tavoista, jolla ymmärrämme filippiiniläistä keittiötä on nähdä se seurauksena useista eri valloittajista: ensin Malesian sulttaanit ja orjakauppiaat toivat etelästä curreja ja raaka-aineita; kiinalaisten kauppiaiden ja piraattien mukana tulivat nuudelit, leivonnaiset ja dumplingit; jostain ihmeestä paikalle ilmestyivät espanjalaiset ja meksikolaiset siirtomaavalloittajat muutamaksi sadaksi vuodeksi mukanaan omat mausteet ja keittotaidot; ja lopuksi, hieman bileistä myöhässä, tulivat amerikkalaiset ja lahjoittivat meille hotdogit ja säilykelihan.

Maailman ensimmäinen fuusiokeittiö

Filippiiniläistä ruokaa voi uskottavasti kuvailla maailman ensimmäiseksi fuusioruoaksi – juuri se tekee siitä niin ainutlaatuisen ja kiinnostavan. Missään muualla et löydä ruokia, joissa yhdistyvät Kaakkois-Aasian tuotteet, kiinalaiset raaka-aineet sekä espanjalaiset nimikkeet.

Hyvä esimerkki on vaikkapa vaatimaton adobo, Filippiinien kansallisruoka. Adobe on täynnä luonnetta ja makua. Siinä yhdistyvät kookosviinietikka, soijakastike, valkosipuli, mustapippuri ja joukko muita raaka-aineita ja vivahteita. Nimi adobo tarkoittaa yksinkertaisesti 'marinadia'. Adobe on aidosti filippiiniläinen ruoka.

Me rakastamme jakamista

Meidän keittiömme heijastelee monisyistä historiaamme idän ja lännen välissä, mutta varsinainen salainen raaka-aine on filippiiniläiselle kulttuurille ominainen jakamisen halu. Jos koskaan käyt Filippiineillä, joudut keskelle toinen toistaan herkullisempien katukeittiöiden taistelua huomiostasi, kunnes et voi maistaa enää palaakaan!

Erilainen lounas Kampin Keskuksessa

Haluamme jakaa kanssasi filippiiniläisen ruokailukokemuksen. Tervetuloa Kampin Kortteliin herkulliselle lounaalle maistelemaan jotain uutta. Mukaan tarvitset vain loputtoman ruokahalun!

Tilaa lounaslista sähköpostiisi maanantaisin